erfpacht senioren

Erfpacht voor senioren door DNGB

De Nationale Grondbank (DNGB) zet een nieuw erfpachtproduct in de markt. Met Duowonen kunnen ouderen met een hypotheekvrije of bijna hypotheekvrije woning de grond onder hun huis verkopen aan DNGB. De opbrengst is vrij besteedbaar. Voor het gebruik van de grond is een maandelijkse canon verschuldigd, die jaarlijks met de inflatie wordt aangepast. Volgens de initiatiefnemers is het een eenvoudig alternatief voor senioren om hun woningwaarde om te zetten in geld.

DNGB begint erfpacht voor senioren
“Om de overwaarde van het huis te benutten voor het vrijmaken van vermogen is verhuizen een optie. Dat is voor senioren vaak een grote stap en het vinden van een passende en betaalbare woning is niet eenvoudig”, zegt Olav Koenders, CEO van DNGB. Volgens Koenders is de behoefte aan product om de woningwaarde te verzilveren al jaren groeiende, maar voorzien banken en andere geldverstrekkers daar nauwelijks in.

Leeftijdseis
Duowonen richt zich vooral op gepensioneerden, omdat veel van hen hun bezit vast hebben zitten in de woning. Het product heeft zelfs een minimale leeftijdseis van 57 jaar. Behalve de inflatiecorrectie, wordt de canon tijdens de looptijd nooit gewijzigd. Een huizenbezitter kan op elk moment de grond weer terugkopen van DNGB.

Bron: amweb.nl

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.