besparen op uw hypotheek tips

5 tips om geld te besparen op de maandlasten van uw hypotheek

Iedereen vindt het fijn om geld te besparen. Al helemaal als het om veel geld besparen gaat, zoals bijvoorbeeld bij een hypotheek. In dit artikel geven wij u 5 tips om geld te besparen bij het afsluiten en aflossen van uw hypotheek.

  1. Loopt uw rentevaste periode binnen korte termijn af? U kunt het beste eerst de rentepercentages van diverse hypotheekverstrekkers vergelijken voordat u akkoord gaat het het voorstel van uw huidige verstrekker. U kunt namelijk behoorlijk wat geld besparen als een andere verstrekker u een lager rentepercentage kan aanbieden.
  2. Heeft u renteopslag op uw hypotheekrente? En is uw woning in waarde gestegen door bijvoorbeeld verbouwingen? Dan kan het zijn dat uw renteopslag hierdoor omlaag kan, of zelfs kan vervallen. Dit betekent dus ook lagere maandlasten. U kunt het beste contact opnemen met een adviseur om te kijken of uw renteopslag omlaag kan. Let op: dit geldt niet voor hypotheken die zijn afgesloten op NHG-voorwaarden!
  3. Kijk goed naar de verzekeringen die u heeft afgesloten. Het kan zijn dat u te weinig verzekeringen heeft, maar op den duur kunt u ook te veel verzekeringen hebben afgesloten. Ga eens bij een adviseur langs voor een analyse van uw verzekeringen. Het kan namelijk voordelig voor u uitpakken. Het is ook niet verkeerd om eens te kijken naar andere verzekering aanbieders.
  4. Door extra hypotheek af te lossen, kunt u sowieso al besparen op uw maandlasten. Uw hypotheekrente kan hierdoor zelfs dalen. Let wel op: dit kan niet bij iedere hypotheek. U spreekt met uw hypotheekverstrekker een plan op om uw rente af te lossen. Wanneer u extra gaat aflossen en dit niet de bedoeling is, kunt u een boete krijgen. Vraag dit dus altijd na bij een adviseur of uw hypotheekverstrekker.
  5. Om op uw vaste lasten te besparen, kunt u ook investeren in duurzaamheid. Denk hierbij aan zonnepanelen, LED verlichting en isolatie. Als u op deze kosten kunt besparen, houdt u iedere maand wat extra geld over.

Wilt u besparen op andere vaste lasten dan uw hypotheek? Kijk dan eens op Besparen.nl.

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.