hypotheken feiten en fabels

Feiten en fabels over hypotheken

Er komt veel kijken bij het afsluiten van een hypotheek. In uw omgeving hoort u vast veel over hypotheken en maandlasten. Wat is waar? En wat is slechts een fabeltje? Alles over Hypotheken zet voor u de fabels en feiten over hypotheken op een rij.

Vroeger was het mogelijk om een hoger bedrag te lenen bij de bank - Feit

Het budgetinstituut Nibud stelt jaarlijks de leennormen op. Deze zijn de laatste paar jaren flink gedaald. De overheid heeft daarop besloten dat de inwoners van Nederland nog minder mogen lenen ten opzichte van het inkomen dat zij hebben. Vroeger mocht u soms wel tot 8 keer uw jaarsalaris lenen. Dit is nu gedaald naar maximaal 5 keer uw jaarsalaris. Voor de kredietcrisis konden mensen veel geld lenen bij de bank om een hypotheek aan te sluiten. Tegenwoordig zijn de banken veel terughoudender en moet u meer eigen geld inleggen. Ook kijken banken streng naar uw schulden.

Mensen die net gestart zijn als ondernemer kunnen nog geen hypotheek krijgen - Fabel

Voor ondernemers die net zijn gestart met een eigen bedrijf is er meer mogelijk dan u denkt. Bij sommige hypotheekverstrekkers is het al voldoende als u minimaal één jaar ondernemer bent.

Rentemiddeling is altijd voordelig - Fabel

Met rentemiddeling kan uw huidige hypotheekrente ver van tevoren worden aangepast. Dit kan zorgen voor lagere maandlasten doordat uw nieuwe rente tussen uw huidige en de actuele rente in komt te staan. Echter kan dit bij een spaarhypotheek juist voor hogere maandlasten zorgen. Rentemiddeling is dus niet altijd voordelig.

Wie een studieschuld heeft, krijgt geen hypotheek - Fabel

De bank houdt eigenlijk alleen rekening met de hoogte van uw hypotheek als u een studieschuld heeft. Door de studieschuld moet u namelijk naast de hypotheek ook uw schulden betalen.

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.