4 tips om uw uitgaven onder controle te houden

Heeft u een gat in uw hand, maar zou u wat vaker uw hand op de knip moeten houden? Lees in dit artikel hoe u slim overzicht houdt over uw maandelijkse inkomsten en uitgaven.

nieuws banner knab nieuwsbrief

1. Overzicht over uw vaste lasten

Weet u hoeveel geld u maandelijks precies kwijt bent aan vaste lasten? Als het antwoord nee is, kan het helpen om uw maandelijks terugkerende kosten vanaf een aparte rekening te laten afschrijven. Denk dan aan alle kosten waarvan u zeker weet dat u ze iedere maand betaalt. U zou de volgende vaste lasten kunnen meetellen:

check huur of hypotheek

check bijdrage aan de VvE

check voorschot van energiekosten

check televisie, internet en bellen

check bankpakket

check verzekeringen

check sport

check belastingen

check abonnementen voor parkeren of openbaar vervoer

check goede doelen

check abonnementen voor (streaming)diensten, auto en loterij

check schoonmaker

3. Sparen: 10% van uw netto inkomen

Als u spaart, bouwt u reserves op. Dat is handig, want zo komt u niet in de problemen als u onverwachte kosten maakt. Bijvoorbeeld als uw wasmachine kapot gaat. Niet iedereen kan hetzelfde bedrag opzij zetten. Het Nibud adviseert daarom een inkomensafhankelijk bedrag van 10%.

2. Huishoudelijke uitgaven

Naast uw vaste lasten maakt u ook kosten voor uw huishouden. U doet boodschappen, gaat naar de kapper en koopt voer voor uw huisdieren. Om uw uitgaven in de hand te houden, kunt u ervoor kiezen om uzelf een budget toe te kennen voor huishoudelijke uitgaven. Zaken die hieronder kunnen vallen zijn:

check boodschappen

check benzine

check cadeaus

check kapper

check lunch, brunch, diner en terrasjes

check kleding

check cosmetica en drogisterij-artikelen

check Schoonheidsbehandelingen

check bril, lenzen

4. Kiest u ook voor slim budgetteren met Knab?

Bij Knab krijgt u nu tijdelijk het 1e jaar 50% korting op uw bankpakket. U betaalt het 1e jaar slechts € 2,50 per maand. Dat is slim, want bij Knab verdeelt u uw budgetten over 5 betaalrekeningen mét betaalpas. En u kunt zoveel spaarrekeningen openen als u wilt, zonder extra kosten! Daarnaast krijgt u één van de hoogste spaarrentes van Nederland èn een gratis creditcard.

Start met Knab

Een nieuwe woning met een hypotheek: wat doet dat met je bankrekening? Je hypotheek wordt afgeschreven, de vaste lasten veranderen en misschien ga je samenwonen. Hoe houd je jouw bankrekening overzichtelijk? Met het handige particuliere pakket van Knab doe je dat zelf. Open tot 5 betaalrekeningen mét betaalpas (handig voor boodschappen, vaste lasten of de kinderkamer) en een onbeperkt aantal spaarrekeningen. En het beste: als je beiden al bankiert bij Knab, open je de gezamenlijke rekening gratis!

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.