Isoleren of zonnepanelen? Zo bespaart u energie!

Verduurzamen, energie besparen: het is een trend. En niet voor niks, want bij het overgrote deel van de Nederlandse huizen is nog veel besparing te halen. Redenen genoeg: uw huis verduurzamen is goed voor het milieu, levert een lagere energierekening op, zorgt voor meer wooncomfort en uw huis stijgt meestal in waarde. Maar tegelijkertijd brengt verduurzaming veel vragen met zich mee. Wat is er mogelijk en welke keuze is de beste voor u en hoe regelt u het?

Dikker glas

Het is verbazingwekkend hoeveel huizen er nog ramen hebben met enkel glas. Hier is een verschil te maken door te kiezen voor dubbel, driedubbel of HR++ glas. Maar wat levert het precies op? Natuurlijk voelt het al direct aangenamer en in geld uitgedrukt kunt u bij een gemiddelde woning al snel zo’n 300 euro per jaar besparen. U verdient dit gemiddeld terug in zo’n 8 tot 10 jaar. Hoe het precies zit voor uw huis ziet u heel overzichtelijk in een energieadvies rapport van Finzie. Finzie kijkt daarbij naar het aantal vierkante meters glas, het soort glas en de verwachte energiebesparing.

Isolatie tussen uw muren

Bijna alle huizen vanaf 1930 (maar ook huizen van vóór deze tijd) hebben spouwmuren. Helaas zit daar niet altijd isolatie tussen. Het isoleren van spouwmuren levert veel warmtewinst op en is goedkoper dan bijvoorbeeld het plaatsen van nieuw glas. Dat isoleren kunt u van buitenaf laten doen. Spouwisolatie maakt uw huis koeler in de zomer en warmer in de winter. En natuurlijk verlaagt het ook uw energierekening.

Wat leveren zonnepanelen op?

U kunt zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen. Maar voor welke zonnepanelen kunt u het beste kiezen? En is uw dak wel geschikt? Hoe snel verdient u de investering terug? Waar betaalt u de investering van?

Finzie heeft antwoord op al uw vragen over verduurzaming. Zij verzorgen een handige dakscan van uw huis, gaan uit van levering van kwalitatief zeer goede zonnepanelen tegen een concurrerende prijs en helpen u aan een deskundige partij die alles voor u regelt. Finzie helpt u ook nog eens bij de financiering en wijst u bovendien op handige informatie over mogelijke subsidies. Een oriënterend gesprek met een financieel coach van Finzie levert u sowieso veel op!

Uw dak en uw vloer

Ook voor uw vloer zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt zowel de bovenkant als de onderkant van uw vloer isoleren. Aan de bovenkant zorgt u ervoor dat u eerst isolatie aanbrengt en daarbovenop uw dekvloer. Vanaf de onderkant is nog meer winst te halen. Bij een kruipruimte van minstens 35 cm hoog kunt u de isolatie direct tegen de onderkant van uw vloer laten aanbrengen. Kies dan voor isolatie van minimaal 13 tot 20 cm dik. Daarnaast kunt u ook nog bodemisolatie aanbrengen.

Warmte stijgt en met een goed geïsoleerd dak houdt u de warmte binnen. Breng hiervoor isolatiemateriaal van 13 tot 20 cm tegen het dak aan en werk dit af met platen. Wilt u uw dak vanaf de buitenkant isoleren? Dan heeft u een professional nodig. Wilt u weten hoeveel energiebesparing dak- of vloerisolatie u oplevert? Ook dit staat in het energieadvies rapport.

Gratis energieadvies rapport en dakscan

Wilt u weten wat uw isolatiemogelijkheden zijn? Bij Finzie kunt u een gratis dakscan en energieadvies rapport van uw huis laten maken. Vervolgens kunt u keuzes maken en de kosten bepalen. Wilt u uw investeringen laten financieren, dan zijn daar ook mogelijkheden voor. Wist u bijvoorbeeld dat u voor een investering in energiebesparende maatregelen voor uw eigen huis een hypotheek kunt aanvragen tot maximaal 106% van de waarde van het huis (in plaats van 100%)? Bespreek dit met een financieel coach van Finzie. Maak hier een afspraak en hij of zij neemt contact met u op.

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.