hypotheektips huizenjacht 2020

7 hypotheektips voor uw huizenjacht in 2020

Gaat u komende tijd op zoek naar een koopwoning? Dan helpen wij u graag op weg met een aantal slimme hypotheektips die passen bij onze huidige tijd. Hoe werkt een huis kopen in 2020? Waar moet u tegenwoordig op letten en welke nieuwe mogelijkheden zijn er?

Tip 1 Zit u er straks warmpjes bij?

Energiebesparing en duurzaamheid worden steeds belangrijker bij het kopen van een huis. Is dat bij het huis dat u wilt kopen nog niet goed geregeld? Dan zult u daar komende jaren mogelijk veel geld aan kwijt zijn. Let daarom bij het kopen van een huis op het energielabel. Hoe hoger het energielabel (A is het hoogst), hoe lager de investering is die u straks moet doen. U wilt tenslotte geen hoge energierekening of voor hoge kosten komen te staan.

Tip 2 Verduurzamen? Dan kunt u meer lenen!

Wilt u toch dat charmante maar nog niet zo energiezuinige huis kopen? Dan kunt u ervoor kiezen om het huis zelf te verduurzamen. Dit kan bijvoorbeeld door de woning te isoleren of het plaatsen van zonnepanelen of een warmteboiler. U kunt deze investeringen meefinancieren in de hypotheek. Hiervoor mag u maximaal 6% van de waarde van de woning extra lenen.

Weet u nog niet precies of u wilt verduurzamen of gaat u dit nog niet direct doen? Dan kunt u het geld voor verduurzaming in een depot laten staan. Zodra u het geld nodig heeft, kunt u het gebruiken. Het voordeel hiervan is dat u later niet opnieuw een hypotheek hoeft af te sluiten met bijbehorende kosten.

Tip 3 Toch dat (duurdere) huis kunnen kopen?

Of u nu starter bent of doorstromer: soms komt u net wat geld tekort om het huis dat u op het oog heeft te kopen. Een relatief nieuwe manier van een huis kopen is Duokoop. Bij Duokoop koopt u het huis en een pensioenfonds koopt de grond. U kunt de grond alsnog kopen wanneer u daar klaar voor bent (maar dat hoeft niet) en u kunt de grond gebruiken zoals u wilt. De meeste hypotheekverstrekkers staan Duokoop toe en daardoor heeft u ruime keus uit hypotheekaanbieders. Meer weten over Duokoop? Neem dan contact op met een adviseur of lees hier alvast meer.

Tip 4 Hypotheekvorm

Tegenwoordig kunt u kiezen uit een annuïtaire of lineaire hypotheek. Heeft u nu een (bank)spaarhypotheek of aflossingsvrije hypotheek? Dan kunt u die meestal meenemen naar uw nieuwe huis. De voorwaarden van uw hypotheek én belastingregels bepalen of dit ook in uw geval mogelijk is.

Tip 5 Advies waar en wanneer u maar wilt

Veel mensen zoeken in het weekend of ‘s avonds naar een huis en vinden het fijn om op die tijdstippen ook advies over hun hypotheek te krijgen. Op de voor u gewenste plaats: aan tafel, bij een coach in de buurt of via de webcam. Bij Finzie is dat mogelijk.

Tip 6 Onafhankelijk advies

Zorg dat u de keuze hebt uit hypotheken en niet gebonden bent aan één aanbieder. Hierdoor bent u beter uit en krijgt u echt onafhankelijk en eerlijk advies. Bij Alles Over Hypotheken werken we daarom samen met Finzie, die naast onafhankelijk advies ook scherpe en transparante tarieven heeft.

Tip 7 Wat kunt u lenen? En wat gaat u straks betalen?

Hoeveel kunt u eigenlijk lenen? Hoeveel geld heeft u nodig? Gaat u ook verduurzamen en kunt u dat meefinancieren? Hoeveel gaat u dat straks maandelijks betalen? En welke kosten kunt u verwachten bij het afsluiten van een hypotheek? Het antwoord op deze vragen kunt u snel krijgen. Via deze link ontvangt u binnen 5 minuten een volledig gepersonaliseerd hypotheekrapport. Vul uw gegevens in en u ontvang dit rapport per e-mail.

Uw situatie persoonlijk doorspreken?

Bij Alles Over Hypotheken werken we samen met Finzie, een landelijke organisatie met ervaren financieel coaches. Zij helpen u in een persoonlijk gesprek verder bij al uw vragen. En kunnen uw situatie voorrekenen en onafhankelijk advies geven. Wilt u graag uw situatie bespreken? Dan kunt u hier een gratis verkennende afspraak met een financieel coach bij u in de buurt maken.

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.