De hypotheekwereld is veranderd. En daar kunt u van profiteren!

De hypotheekwereld is veranderd. En daar kunt u van profiteren!

Hypotheekverstrekkers hebben steeds meer mogelijkheden die toegespitst zijn op uw situatie. Of u de hypotheek wilt oversluiten, een huis wilt kopen met een beperkt budget, zzp’er bent, of als 60-plusser uw overwaarde wil benutten zonder te verhuizen. We praten u graag bij.

(Net begonnen als) ondernemer?

Bent u korter dan drie jaar zelfstandig ondernemer? Tegenwoordig hoeft u niet meer per se over drie jaar cijfers te laten zien. Hypotheekverstrekkers kunnen de situatie van een zzp’er/ondernemer namelijk steeds beter inschatten. Er zijn al mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten na één jaar als zelfstandig ondernemer.

Heeft u als ondernemer een huis op het oog en twijfelt u of een hypotheek mogelijk is? Bespreek het dan eens rustig met een financieel coach. Ook in deze tijd van corona-maatregelen kunnen wij u nog steeds van dienst zijn via onze mogelijkheid om te videobellen.

Overwaarde benutten zonder te verhuizen?

Heeft u jarenlang netjes afgelost of soms zelfs extra op uw hypotheek afgelost? En is uw huis inmiddels (bijna) hypotheekvrij? Dan kan wat meer financiële armslag zeer welkom zijn. Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden om nu al een deel van de waarde van uw huis in handen te krijgen. Deze behoefte kan vooral leven bij gepensioneerden of als u binnen 10 jaar met pensioen gaat.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een overwaarde hypotheek. Hierbij sluit u opnieuw een hypotheek af, maar betaalt u deze niet per maand van uw lopende bankrekening. De verschuldigde rente wordt dan maandelijks bijgeschreven op uw hypotheek. Pas als het huis verkocht wordt, wordt die totale schuld afgelost. Met de huidige lage rente kan een overwaarde hypotheek extra interessant zijn. Immers, de hypotheek loopt zo minder snel op. Een andere mogelijkheid is een aflossingsvrije hypotheek. In dat geval betaalt u wel maandelijks rente, maar heeft u direct een stuk vermogen beschikbaar om van te leven.

Oversluiten? Vraag een online videogesprek aan.

Een financieel coach van Finzie is altijd dichtbij. U kunt samen om tafel zitten, maar ook op afstand een videogesprek voeren vanuit huis. Hij of zij weet of de hypotheek goedkoper kan en vraagt om de juiste gegevens. Want met deze lage rente kan oversluiten van uw hypotheek veel opleveren.

Eerste huis en weinig budget?

Als starter is het tegenwoordig vaak een uitdaging om een eerste huis te kopen. Ten eerste kunt u maximaal nog maar 100% van de waarde van het huis lenen. Bijkomende kosten zoals notariskosten, taxatiekosten en advieskosten moet u zelf betalen. Met spaargeld of steun uit de omgeving van bijvoorbeeld ouders lukt het veel starters om toch de stap naar een eigen huis te maken.

Daarnaast kan het met een starterssalaris lastig zijn om voldoende te kunnen lenen. Relatief nieuw is de mogelijkheid van Duokoop: in dit geval koopt u in eerste instantie nog niet de grond, maar wel het huis. Dat geeft lucht, want er is minder hypotheek nodig. En later kunt u desgewenst de grond alsnog kopen. Een tip: bespreek uw mogelijkheden met een financieel coach. Hij of zij kijkt verder dan de hypotheek, denkt mee op het vlak van sparen of schenkingen door ouders of bijvoorbeeld Duokoop. En prettig: een eerste oriënterend gesprek (via computer, op kantoor of aan tafel) is altijd gratis.

Uw situatie persoonlijk doorspreken?

Bij Alles Over Hypotheken werken we samen met Finzie, een landelijke organisatie met ervaren financieel coaches. Zij helpen u in een persoonlijk gesprek verder bij al uw vragen. En kunnen uw situatie voorrekenen en onafhankelijk advies geven. Wilt u graag uw situatie bespreken? Dan kunt u hier een gratis verkennende afspraak met een financieel coach bij u in de buurt maken.

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.