zo verduurzaam je woning

Zo verduurzaamt u uw woning!

Door uw woning energiezuinig te maken, bespaart u maandelijks op uw vaste lasten en kunt u een hoger energielabel krijgen. Overweegt u uw woning te verduurzamen maar weet u nog niet precies hoe u dit wilt doen? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw situatie? In deze blog leest u welke energiebesparende maatregelen er zijn, hoe u dit kunt financieren en wat het kan opleveren.

Je woning isoleren 

Verduurzamen begint vaak met goede isolatie. Wanneer uw huis goed geïsoleerd is, blijft de warmte langer binnen. Hierdoor gaan uw maandelijkse energiekosten naar beneden. U kunt de woning zelf isoleren met simpele maatregelen zoals het plakken van folie achter de radiatoren en het ophangen van gordijnen in koude ruimtes zoals voor een deur. Maar u kunt het natuurlijk ook laten doen. U heeft dan keuze uit vloer- en bodemisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie en dubbel glas. Welke optie het meest winstgevend voor u is, is afhankelijk van het bouwjaar van uw woning en eerder aangebrachte isolatie. Een financieel coach van Finzie kan u hierbij helpen.

Zonnepanelen plaatsen

Een manier om uw woning nog energiezuiniger te maken, is het plaatsen van zonnepanelen. Dan bespaart u nog meer op uw maandelijkse energielasten. Zonnepanelen zijn vooral interessant als het dak van uw woning het grootste gedeelte van de dag in de volle zon staat. Niet elk dak is geschikt voor zonnepanelen. Een financieel coach van Finzie zoekt voor u uit of uw dak geschikt is, hoeveel panelen er op het dak passen, wat het gaat kosten en wat het u oplevert.

Wat energiebesparende maatregelen opleveren

Wat de verduurzaming van uw woning oplevert, hangt onder andere af van het type woning, het aantal zonnepanelen dat u plaatst, de grootte van het dak en welke manier of manieren van isolatie u heeft gekozen. Op de website van Milieu Centraal kunt u voorbeelden bekijken en zien wat energiebesparende maatregelen kosten en wat het oplevert.

Met een goed geïsoleerde hoekwoning kunt u op jaarbasis al 1.700 euro besparen op uw energiekosten. Een zonnepaneel levert gemiddeld zo’n 270 wattpiek (WP) op. Bij Finzie leveren we zonnepanelen die gemiddeld 325 WP of 395 WP opleveren. Hoeveel u met zonnepanelen precies kunt besparen leest u hier.

Verduurzaming betalen

U kunt ervoor kiezen om de verduurzaming van uw woning zelf te betalen. Als u het geld heeft, is dit een eenvoudige manier. U zit dan niet vast aan langlopende leningen. U kunt er in de meeste gevallen ook voor kiezen om de energiebesparende maatregelen mee te financieren in een bestaande of een nieuwe hypotheek. U kunt dan in plaats van 100% van de waarde van de woning tot wel 106% van de waarde van de woning lenen. Deze extra 6% moet u dan wel investeren in de energiebesparende maatregelen.

Ook stellen de Rijksoverheid, gemeenten en provincies verschillende leningen en subsidiemogelijkheden beschikbaar om verduurzaming te stimuleren. Bent u benieuwd wat er in uw situatie aan subsidie mogelijk is? Vul dan de in en bekijk in een paar klikken wat uw subsidie- en lening mogelijkheden zijn.

Maak een afspraak!

Bent u benieuwd welke energiebesparende maatregelen voor u interessant zijn? Een financieel coach van Finzie helpt u graag en zet de mogelijke energiebesparende maatregelen voor uw woning op een rij in een gratis energie adviesrapport. Ook weet een financieel coach veel over de lokale en landelijke subsidies en adviseert de coach u over het financieren van de energiebesparende maatregelen. Maak een afspraak met een financieel coach van Finzie en bespreek uw mogelijkheden.

Bekijk ook de video waarin financieel coach Jeremy vertelt waarmee Finzie u kan helpen bij het verduurzamen van uw woning.

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.