verduurzamen en hypotheek oversluiten

Oversluiten en het verduurzamen van uw woning combineren

Overweegt u uw hypotheek over te sluiten nu de rente nog laag is? En heeft u daarnaast plannen om uw woning te verduurzamen? Dan kunt u de energiebesparende maatregelen in de meeste gevallen meefinancieren tijdens het oversluiten van uw hypotheek. In deze blog leest u hoe u oversluiten en verduurzamen kunt combineren.

Uw hypotheek oversluiten

Nu de rente nog laag is, kan het in veel gevallen voordelig zijn om uw hypotheek over te sluiten. U sluit dan een nieuwe hypotheek af om uw huidige hypotheek mee af te lossen. Oversluiten is voordelig als uw huidige hypotheekrente hoger is dan de actuele rentes. Houd bij het oversluiten van uw hypotheek wel rekening met extra kosten zoals advies-, taxatie en notariskosten. U kunt hier een berekening maken om te zien of oversluiten in uw situatie loont.Valt de rekensom gunstig uit? En wilt u de komende tijd investeren in de verduurzaming van uw woning? Dan kunt u de kosten voor energiebesparende maatregelen meenemen in uw nieuwe hypotheek. U betaalt dan maar één keer kosten voor het advies en de notaris.

Uw woning verduurzamen

Er zijn verschillende energiebesparende maatregelen die u kunt toepassen om uw woning te verduurzamen. Vaak begint verduurzamen met goede isolatie. Warmte blijft dan langer binnen, waardoor uw maandelijkse energiekosten naar beneden gaan. U kunt ook kiezen voor zonnepanelen. Dit is een relatief eenvoudige manier om zelf energie op te wekken. Zeker wanneer uw dak een groot deel van de dag in de volle zon staat. Meer informatie over zonnepanelen leest u hier.

Om de verduurzaming van uw woning te financieren, kunt u tot maximaal 106% van de waarde van uw woning lenen. Een voorwaarde is dan wel dat u de extra 6% investeert in energiebesparende maatregelen. Weet u nog niet hoe of wanneer u uw woning wilt verduurzamen? Dan kunt u er ook voor kiezen om alvast energiebesparende maatregelen mee te nemen in de financiering als u uw hypotheek oversluit. Het geld komt dan in een depot te staan.

Vraag een energie advies rapport aan!

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Laat een financieel coach van Finzie een gratis energieadvies rapport maken. Hierin leest u welke energiebesparende mogelijkheden er zijn, wat het kost en wat het oplevert. Daarnaast bekijkt een financieel coach graag of het oversluiten van uw hypotheek in uw situatie voordelig is. Maak een vrijblijvende afspraak en bespreek uw mogelijkheden.

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.