Een huis kopen in Corona tijd? Zo werkt het!

In deze vreemde tijd is het handig om zoveel mogelijk online te regelen. Er wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven en contact waar mogelijk te vermijden. Hulp bij het financieren van een woning op afstand is dan wel zo handig. In deze blog vertellen we wat er allemaal op afstand geregeld kan worden bij het kopen van een huis.

Online een huis kopen

Voor particulieren is een huis kopen zonder de woning gezien te hebben niet gebruikelijk, maar het kan en mag wel. Tegenwoordig worden er steeds meer foto’s en video’s gemaakt om online een compleet plaatje van een woning te creëren. Ook verzorgen makelaars steeds vaker een virtuele rondleiding. Als koper moet u wel voldoen aan de onderzoeksplicht. U kunt er dan ook voor kiezen om eerst een digitale bezichtiging in te plannen en bij serieuze interesse het huis in het echt te bekijken. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat u zich houdt aan de RIVM richtlijnen.

Online taxatie via Calcasa

Soms is het, om de hypotheekaanvraag rond te krijgen, noodzakelijk om de woning die u gekocht heeft te laten taxeren. U kunt dan kiezen voor een online taxatie via Calcasa. Het voordeel van een online taxatie is niet alleen dat het op afstand geregeld kan worden, maar ook dat het goedkoper is dan een taxateur laten komen. Via Calcasa kunt u een indicatie van de waarde van uw woning aanvragen. U ontvangt dan een taxatierapport. Let op: in dit rapport wordt geen rekening gehouden met speciale omstandigheden. Het kan daarom soms zo zijn dat de geldverstrekker alsnog om een taxatie van een taxateur vraagt. Vraag uw financieel coach of geldverstrekker vooraf of een taxatie op afstand in uw situatie mogelijk is.

Machtiging voor de notaris

Als de hypotheek rond is, is het wachten op de sleuteloverdracht. Het tekenen van de sleuteloverdracht vindt plaats bij de notaris. De meeste notariskantoren zijn open, maar het kan zijn dat uw notaris thuiswerkt of afwijkt van de standaard werkwijze. In dat geval kunt u ook kiezen voor een machtiging zodat u niet fysiek aanwezig hoeft te zijn. Vraag uw notaris wat u kunt verwachten en wat zij van u mogen verwachten.

Verhuizen

Als u eenmaal de sleutel in ontvangst heeft genomen, kan het verhuizen beginnen. Gaat u zelf de meubels en spullen verhuizen? Dan is er geen probleem. Maar komen er meerdere klusjesmannen over de vloer? Dan is het verstandig om duidelijke afspraken te maken. Zorg ervoor dat de klusjesmannen zich houden aan de RIVM richtlijnen en houd zoveel mogelijk afstand.

Online hypotheekgesprek

Heeft u een woning op het oog? En wilt u online een hypotheek afsluiten? Dat kan! De financieel coaches van Finzie helpen u graag in een online hypotheekgesprek. Uw financieel coach neemt net zoals in een face-to-face gesprek uitgebreid de tijd om uw situatie te bespreken. Maak een afspraak met een financieel coach bij u in de buurt en geef aan dat u een afspraak wil via videobellen. Eerst meer weten over hypotheekadvies op afstand? Lees het in deze blog.

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.