aoh verbouwing financieren 4 manieren

4 mogelijkheden om een verbouwing te financieren

Heeft u een woning gekocht die u wilt verbouwen? Of wilt u uw huidige woning verbouwen? Dan heeft u verschillende mogelijkheden om de verbouwing te financieren. Welke 4 financieringsmogelijkheden u precies heeft, leest u in deze blog.

1. Meefinancieren in uw hypotheek

Wanneer u uw eerste of volgende huis heeft gekocht en deze wilt verbouwen, kunt u de verbouwing soms (deels) meefinancieren in de hypotheek. Meefinancieren is mogelijk als de waarde van de woning door de verbouwing stijgt. Om te bepalen of dit het geval is, moet er een taxateur langskomen. Een taxateur bepaalt óf en hoeveel de woning in waarde stijgt na de verbouwing en legt de eventuele waardevermeerdering vast in een taxatierapport. Om de verbouwing mee te kunnen financieren in de hypotheek, heeft de bank dit taxatierapport nodig. De bank bepaalt aan de hand van dit rapport of u wel niet extra mag lenen voor de verbouwing. Een taxatie aanvragen kunt u hier doen.

2. Uw huidige hypotheek verhogen

Wilt u uw huidige woning verbouwen? Dan kunt u uw hypotheek in sommige gevallen verhogen om de verbouwing te financieren. Houd bij een verhoging wel rekening met hogere maandlasten. U kunt zelf een berekening maken van de nieuwe maandlasten en bepalen, maar een financieel coach van Finzie helpt u hier ook graag bij.

3. Uw huidige hypotheek oversluiten

Ook het oversluiten van uw huidige hypotheek is een manier om een verbouwing te financieren. Bij het oversluiten van de hypotheek sluit u de huidige hypotheek over naar een nieuwe hypotheek. Houd wel rekening met extra kosten zoals een boeterente, notaris-, taxatie- en advieskosten. Benieuwd of oversluiten in uw situatie interessant is? Maak een berekening of vraag een financieel coach van Finzie om advies.

4. Duurzame verbouwing

Wilt u uw nieuwe of huidige woning verduurzamen? Dan kunt u de verbouwing in veel gevallen mee financieren in de hypotheek. Hoeveel u precies kunt meefinancieren is afhankelijk van uw financiële situatie. Meer over het financieren van de verduurzaming van uw woning leest u in deze blog.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over het financieren van een verbouwing? Maak dan een afspraak met een financieel coach van Finzie en bespreek uw situatie in een vrijblijvend eerste gesprek.

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.