Sluit uw hypotheek over en bespaar op uw maandlasten

Als huizenbezitter kunt u op dit moment in veel gevallen flink besparen op uw maandlasten wanneer u de hypotheek oversluit. Dit komt door historisch lage hypotheekrente. In deze blog leest u meer over het oversluiten van uw hypotheek en wanneer oversluiten interessant is.

Waarom oversluiten?

Op dit moment is oversluiten voor veel huizenbezitters interessant als gevolg van de historisch lage hypotheekrente. Is de hypotheekrente van uw huidige hypotheek hoger dan de actuele hypotheekrente? Dan kunt u wellicht flink besparen op uw maandlasten door het oversluiten van uw hypotheek tegen een lagere rente. Dit kan u per maand tot honderden euro’s opleveren.

Wanneer oversluiten?

Oversluiten is niet voor iedereen interessant. Het hangt namelijk af van uw persoonlijke situatie, de resterende looptijd van de hypotheek, de hypotheekvorm en de rentevastperiode. Het oversluiten van uw hypotheek is niet alleen interessant als u wilt besparen op uw maandlasten, maar ook wanneer u een hypotheek wilt met betere voorwaarden.

Heeft u de wens om uw woning te verbouwen of te verduurzamen? Ook dan is oversluiten interessant. U kunt de kosten die u maakt voor de verbouwing of energiebesparende maatregelen dan namelijk meefinancieren in een nieuwe hypotheek.

Waar moet u opletten bij oversluiten?

Houdt bij het oversluiten van uw hypotheek wel rekening met bijkomende kosten. Denk hierbij aan kosten voor het advies, een taxatierapport en de notaris. Het kan ook zijn dat u een boeterente moet betalen voor het vervroegd aflossen van de hypotheek. Een financieel coach van Finzie vertelt u hier graag meer over in een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Meer weten?

Bent u benieuwd of het oversluiten van de hypotheek in uw situatie interessant is? Maak dan een berekening op Finzie.nl of maak een afspraak met een financieel coach van Finzie voor een hypotheekgesprek. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend.

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.