Verzekeringen en eigen woning

Verzekeren doet u om schade bij een onvoorziene gebeurtenis op te vangen. Er zijn twee soorten verzekeringen: schadeverzekeringen (zoals een brandverzekering of autoverzekering) en sommenverzekeringen (zoals een levensverzekering, maar ook een ongevallenverzekering).

Direct een berekening maken of direct afsluiten

U kunt direct een verzekeringsproduct berekenen, een offerte opvragen of zelfs direct afsluiten via onze partner RISK Direct.

Verzekeringen bij een eigen woning

Bij het kopen van een huis is het van belang te weten welke verzekeringen u moet afsluiten en tegen welke tarieven. Voor de eigenwoningbezitter zijn woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering), inboedelverzekering, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering en rechtshulpverzekering meestal onmisbaar. De meeste van deze verzekeringen moeten eigenlijk vooraf aan het betrekken van de woning zijn geregeld.

Niet iedere verzekering is noodzakelijk

Houdt bij alle verzekeringen goed in uw achterhoofd dat niet iedere verzekering die u wordt geadviseerd, ook beslist noodzakelijk is. Een aparte glasverzekering bijvoorbeeld is alleen nodig voor dure glassoorten zoals glas-in-lood. Voor het glas in ramen en deuren geldt de normale woonhuisverzekering in geval van storm- en brandschade, maar ook bij inbraak.

Direct een berekening maken of direct afsluiten

U kunt direct een verzekeringsproduct berekenen, een offerte opvragen of zelfs direct afsluiten via onze partner RISK Direct. U kunt dit doen door gebruik te maken van onderstaande rekentool. Op de producten en diensten zijn de algemene voorwaarden van RISK Direct van toepassing. Klik hier om de algemene voorwaarden in te zien.

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.