hypotheek zonder werkgeversverklaring groot

Hypotheek afsluiten nu ook zonder werkgeversverklaring

Niet alle huizenkopers hoeven in de toekomst nog een werkgeversverklaring aan hun baas te vragen als zij een huis willen kopen. Een aantal banken neemt vanaf nu genoegen met een UWV Verzekeringsblad, een document dat via de website van het UWV is te downloaden.
Hypotheekadviseurs die werken met de Adviesbox, software van Intersoftware, kunnen voor hun klanten bij ABN, Florius, Rabobank en ING vanaf nu een hypotheek aanvragen met het UWV document in plaats van de werkgeversverklaring.
Dat bespaart de huizenkoper en de intermediair werk en maakt het aanvragen van een hypotheek iets sneller.
Een proef van ABN Amro, Florius, Rabobank en ING, Vereniging Eigen Huis, UWV, de Nationale Hypotheekgarantie en adviesbureau IG&H, onder regie van Hypotheek Data Netwerk, is eerder succesvol verlopen.

Handig

De partijen werken samen aan een project Handig! dat de aanvraag van een hypotheek sneller en makkelijker moet maken door data slim in te zetten. Nu duurt het zeker enkele dagen en soms zelfs weken voor een huizenkoper zekerheid heeft over een hypotheek.
Bij starters zonder loongeschiedenis en expats kunnen adviseurs nog steeds terugvallen op de ouderwetse werkgeversverklaring.
Intersoftware hoopt dat andere geldverstrekkers zich snel bij het initiatief zullen aansluiten.

Bron: Telegraaf.nl

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.