NHG bij kwaliteitsverbetering

Het kan voorkomen dat u in een koophuis woont en later bedenkt dat u zaken aan uw huis wilt verbouwen. Dit kan bijvoorbeeld groot onderhoud, een uitbouw of een nieuwe keuken zijn. Zolang er sprake is van kwaliteitsverbetering, dat wil zeggen dat uw huis er meer waard door wordt, kunt u ook voor deze kosten in aanmerking komen voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dit kan op twee manieren: u neemt een nieuwe lening voor zowel de aflossing van de hypotheek als de betaling van de verbouwingskosten of u neemt een aanvullende lening. In beide gevallen hebt u een taxatierapport nodig.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Voorwaarden nieuwe lening

Wanneer u kiest voor de nieuwe lening, dan mag de totale lening hooguit €325.000 zijn. De totale lening is opgebouwd uit de restschuld van uw hypotheek (maximaal de taxatiewaarde) en dat wat het kost om deze af te lossen. Hierbij opgeteld worden nog de kosten van de verbouwing, het taxatierapport, een eenmalige storting van de premie Arbeidsongeschiktheidsverzekering / Werkloosheidswet (AOV/WW) polis en overige kosten van de financiering.

Voorwaarden aanvullende lening

U kunt ook kiezen de kwaliteitsverbetering van uw woning te financieren met een aanvullende lening. Deze lening moet u dan wel afsluiten bij dezelfde geldverstrekker waar u uw hypotheek geregeld hebt. Het maximum van de lening bestaat dan uit de kosten van de kwaliteitsverbetering, het taxatierapport, een eenmalige storting van de premie Arbeidsongeschiktheidsverzekering / Werkloosheidswet (AOV/WW) polis en overige kosten van de financiering.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.