Codicil

Misschien hebt u geen problemen met hoe de wet erfgenamen aanwijst, maar wilt u wel graag dat bepaalde voorwerpen aan bepaalde mensen worden nagelaten. Zolang het gaat om alledaagse inboedelgoederen, sieraden en kleren kunt u in dat geval prima volstaan met een codicil.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Codicil, het nalaten van spulletjes

Voor een codicil hoeft u niet naar een notaris. Het enige dat u hoeft te doen is een handgeschreven document opstellen en daarin de zaken die u aan een specifiek persoon wilt nalaten beschrijven. Bijvoorbeeld: “Mijn dochter Cecile krijgt mijn volledige verzameling platen en de groene draaifauteuil.” In het codicil mag u ook wensen beschrijven over uw uitvaart. Dateer en onderteken het document en bewaar het goed of geef het aan iemand die u vertrouwt. Het voordeel van een codicil is dat u geen notaris nodig hebt en dat u het ten alle tijde kunt veranderen. Daartegenover staat het nadeel dat het document kwijt kan raken.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.