Ongehuwd samenwonende

Veel mensen wonen liever met elkaar samen zonder te trouwen of een geregistreerd partnerschap. Als ze verder niks hebben geregeld en één van hen komt te overlijden, heeft de ander geen enkel recht op het nalatenschap. Deze status heet ongehuwd samenwonende. Ongehuwd samenwonende zijn heeft effect op uw hypotheek en overlijdensrisicoverzekering.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Testament ongehuwd samenwonende

Met een testament kunnen ongehuwde samenwonenden er toch voor zorgen dat ze recht krijgen op elkaars nalatenschap.

Samenlevingscontract

In veel gevallen is het verblijvingsbeding een onderdeel van een samenlevingscontract. In een dergelijk contract staat naast wat er gebeurt bij overlijden een aantal andere dingen vastgelegd. Bijvoorbeeld hoe de partners bijdragen aan de kosten van de gezamenlijke huishouding en wat er gebeurt als ze uit elkaar gaan.

Verblijvingsbeding ongehuwd samenwonende

Ongehuwd samenwonenden kunnen ook een verblijvingsbeding met elkaar afspreken. Hierin kan worden vastgelegd dat de overgebleven partner bijvoorbeeld het huis en andere gemeenschappelijke goederen erft. Het is verstandig zo’n verblijvingsbeding vast te laten leggen bij een notaris.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.