Vruchtgebruiktestament

Bij het opmaken van een testament hebt u niet alleen de keus tussen iemand wel of niet eigenaar maken van uw nalatenschap. U kunt ook iemand alleen het vruchtgebruik van iets laten erven. Dit heet ook wel een vruchtgebruiktestament. Hieronder leest u meer over vruchtgebruiktestament.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Vruchtgebruik

Als iemand het recht van vruchtgebruik heeft, mag deze persoon gratis gebruik maken van een bepaald goed, zonder dat hij de eigenaar daarvan is. Zo kan iemand bijvoorbeeld het vruchtgebruik van een huis erven. De vruchtgebruiker mag dan gratis in het huis wonen, maar is niet de eigenaar van het huis. De echte eigenaar wordt de hoofdgerechtigde genoemd. In ruil voor het vruchtgebruik moet de vruchtgebruiker het goed, in dit geval het huis, goed onderhouden en schoon houden. Bij overlijden (of eerder, als dat in het vruchtgebruiktestament staat) eindigt het recht op vruchtgebruik.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.