Budgethypotheek

Een budgethypotheek wordt ook wel een basis hypotheek of een voordeelhypotheek genoemd. Het is een relatief goedkope hypotheek met een lagere rente.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Voorwaarden budgethypotheek

Bij deze hypotheekvorm gelden er beperkende voorwaarden, zoals: een beperkte verhuisregeling, er is geen bouwdepot mogelijk, boetevrij aflossen is beperkt of niet mogelijk en meer. Een budgethypotheek moet je snel rond krijgen. Je moet de rente in de offerte blijven betalen, terwijl de rentestanden misschien al gedaald zijn. Je kunt de lage rente niet meenemen naar een nieuwe woning.

Boeterente

Wanneer u een budgethypotheek heeft afgenomen, maar vervolgens toch voor een andere verstrekker kiest omdat deze nog goedkoper is, kunt u een boete verwachten. De verstrekker kan 1% van de hypotheekwaarde als boete in rekening brengen.

Geldigheid hypotheekofferte budgethypotheek

De hypotheekofferte van de budgethypotheek is korter geldig dan de offerte van een reguliere hypotheek. Bij een budgethypotheek moet een offerte vaak twee maanden na het zetten van de handtekening gepasseerd worden bij de notaris. Wanneer dit niet gebeurd, verliest u de afgesproken rente en kan het zijn dat u met een nieuwe rente nog duurder uit bent.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.