Beleggingsverzekeringshypotheek

De beleggingsverzekeringshypotheek is een variant op de levenhypotheek en spaarhypotheek. U sluit een levensverzekering af voor een bepaalde looptijd. De levensverzekering betaalt uit aan het einde van de looptijd, of wanneer de verzekerde komt te overlijden.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Beleggen met het spaardeel

De premie van de levensverzekering bestaat uit twee delen: een spaardeel en een overlijdensrisicodeel. Het spaardeel gebruikt u om kapitaal te sparen voor de aflossing. Met de beleggingsverzekeringshypotheek belegt u wat u spaart in beleggingsfondsen. Het rendement hierover staat weliswaar niet vast, maar kan hoger uitvallen dan wanneer u tegen een vaste rente spaart.

Verschillen spaarhypotheek en levenhypotheek

Met een spaarhypotheek spaart u precies wat u nodig hebt om af te lossen. Het bedrag kan niet lager uitvallen, maar ook niet hoger. De levenhypotheek kent dit risico wel. U hebt hier echter geen invloed op het rendement, omdat u geen invloed hebt op de winst van uw levensverzekeraar. Bij een beleggingsverzekeringshypotheek bent u vrijwel vrij in de keuze van beleggingsmogelijkheden. Hierdoor hebt u zelf meer invloed op uw rendement.

De voordelen van een beleggingsverzekeringshypotheek zijn:

check Bij een extra gunstig rendement kan het zijn dat u meer kapitaal opbouwt dan nodig is voor de aflossing. Dit extra bedrag mag u houden.
check U kunt maximaal gebruik maken van de renteaftrek van de belasting.
check U hebt de mogelijkheid om te kiezen uit allerlei beleggingsmogelijkheden.

De nadelen van een beleggingsverzekeringshypotheek zijn:

check De uitkering is niet gegarandeerd. U weet niet zeker of dat wat u opbouwt genoeg zal zijn voor de volledige aflossing.
check Omdat u gebruik maakt van een verzekering, krijgt u te maken met fiscale regels.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.