Generatiehypotheek

Een generatiehypotheek kan gunstig zijn voor starters die moeite hebben met het betalen van een normale hypotheek. Veel starters verdienen namelijk nog niet genoeg geld om de hypotheek te bekostigen. Vroeger kostte een huis ongeveer vier keer een jaarsalaris, nu is dat veranderd naar zeven tot acht keer een jaarsalaris. In sommige gevallen is de familie bereid te helpen. Dit noemen we een generatiehypotheek.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Wat is een generatiehypotheek?

Bij een generatiehypotheek kunnen ouders of grootouders hun (klein)kind financieel bijstaan. Er kan een borgstelling worden afgesproken, maar (groot)ouders kunnen ook mede hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld. Bij een generatiehypotheek kiest het kind samen met de (groot)ouders de rente en de hypotheekvorm.

Voordeel generatiehypotheek

Met een generatiehypotheek kan het kind meer geld lenen.(Groot)ouders kunnen er ook voor kiezen om een schenking te doen. Dat mag jaarlijks maximaal €5.000,- zijn.

Advies bij een generatiehypotheek

Een adviseur kan u helpen met het bepalen van een goede generatiehypotheek. Neem contact op voor meer informatie over deze hypotheekvorm.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.