Opeethypotheek

Opeethypotheek

Een opeethypotheek is een hypotheek waarbij u als het ware de overwaarde van uw huis opeet. Wanneer uw huis meer waard is dan uw hypotheek kunt u een lening sluiten met uw huis als onderpand. De overwaarde van uw huis kunt u in één keer ontvangen, maar u kunt ook maandelijks een bedrag uitgekeerd krijgen. Dit kan een oplossing zijn wanneer uw pensioen niet erg hoog is.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Kenmerken opeethypotheek

Een opeethypotheek wordt vaak afgesloten wanneer mensen genoeg kapitaal hebben zitten in een huis, maar niet in de portemonnee. Een van de kenmerken van deze hypotheekvorm is namelijk dat de rente die u over uw lening betaald al bij de lening in zit. U betaalt dus in principe geen rente, maar uw lening wordt verhoogd met de rente die u verschuldigd bent aan uw hypotheekverstrekker.

Advies

Bij een opeethypotheek is het van groot belang om een adviseur een aantal gevolgen te laten schetsen van enkele scenario’s. Zo komt u dus niet voor verrassingen te staan en weet u waar u aan toe bent.

Risico’s van een opeethypotheek

In tijden van crisis kan een opeethypotheek ook veel problemen met zich meebrengen terwijl u geniet van uw pensioen. Door de verhoogde rente die u later betaalt kunnen de schulden dus bijna onopgemerkt oplopen. Het maximum dat u kunt lenen bij een opeethypotheek is afhankelijk van de waarde van uw woning. In tijden van crisis is dit natuurlijk niet zo betrouwbaar, omdat de woningwaarde dan geen stabiel gegeven is.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.