Uitgestelde aflossingsconstructie

Om uw huis te financieren heeft u een ruime keuze uit hypotheekvormen en renteconstructies. Het is lastig om een keuze te maken uit de grote hoeveelheid hypotheekvormen. Er zijn ook een aantal bijzondere leningsconstructies mogelijk. Een van deze bijzondere leningsconstructies is de uitgestelde aflossingsconstructie.

Soms is het nodig om tijdelijk even te stoppen met aflossen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u een lineaire- of annuïteitenhypotheek heeft en wanneer u betalingsproblemen heeft. U betaalt dan een tijdje geen aflossing, maar alleen de rente van uw hypotheek. U moet later dan juist extra gaan aflossen, want de looptijd van de hypotheek wordt niet verlengd. Dit betekent dus dat u later de kosten moet inhalen die u nu in mindering stelt. Voordat u dit doet, is het altijd handig om even met een adviseur te praten. U moet namelijk in de toekomst wel genoeg te besteden hebben om de restschuld van de hypotheek af te lossen. U kunt niet zelf kiezen voor een uitgestelde aflossingsconstructie.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.