Schenken eigen woning

Schenken eigen woning

U kunt naast geldbedragen ook u eigen woning schenken aan iemand anders. Hiervoor geldt dan, net als bij geldbedragen, het schenkingsrecht. Dat wil zeggen dat er belasting moet worden betaald over de waarde van de schenking, in dit geval dus uw eigen woning. Lees hier meer over schenking eigen woning.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Schenken eigen woning aan echtgenoot, partner of bloedverwanten

Schenkt u uw woning aan uw echtgenoot, partner of bloedverwanten die dichtbij u staan, dan kan het zijn dat er een aparte regel geldt. Hiervoor moeten u en de persoon die het huis geschonken krijgt op het moment van schenking beide in het huis wonen. In dat geval geldt voor de belasting slechts 60% van de waarde van het huis als waarde van de schenking.

Schenkt u het huis aan iemand anders of aan iemand die niet in het huis woont, dan geldt de waarde die het huis heeft in het economische verkeer. Dit is de waarde waar u het huis voor had kunnen verkopen.

Zelf berekenen?

Terug naar het overzicht

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.