Lid coöperatieve vereniging

Bij voornamelijk serviceflats komt u nog wel eens de coöperatieve vereniging tegen. De vereniging bezit het hele pand en u koopt als lid alleen het lidmaatschapsrecht, ofwel het gebruiksrecht. Een coöperatieve vereniging is een speciale vereniging die gericht is op samenwerking. Ook gaat een coöperatieve vereniging overeenkomsten aan met en voor haar leden. In dit geval is dat dus een vereniging die wonen in een serviceflat mogelijk maakt. Hier meer info over lid coöperatieve vereniging.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Financiering van lidmaatschapsrecht van lid coöperatieve vereniging

De koop van het lidmaatschapsrecht gebeurt met een onderhandse akte die niet wordt ingeschreven in het handelsregister. Hierdoor kunt u ook niet gemakkelijk een hypotheek krijgen. Meestal wordt daarom de volgende leningsconstructie gebruikt:
check De vereniging heeft een hypotheek op het hele gebouw.
check De bewoner (lid coöperatieve vereniging) zet zijn lidmaatschap als pand in bij de geldverstrekker.
check Met een vrijwaringovereenkomst wordt de vereniging door de geldverstrekker gevrijwaard van eventuele schulden die eventuele leden hebben of maken.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.