Tweede hypotheek

Tweede hypotheek

Een tweede hypotheek is een hypotheek die u bovenop uw bestaande hypotheek afsluit. Vaak wordt een tweede hypotheek afgesloten om een verbouwing te financieren, of gewoon voor wat extra inkomen.

Mogelijkheid tweede hypotheek

Een tweede hypotheek afsluiten is alleen mogelijk als er overwaarde is: uw huis is meer waard dan de openstaande hypotheek. Een tweede hypotheek kan worden afgesloten in twee vormen: een annuïtaire hypotheek of een lineaire hypotheek.

Voorwaarden tweede hypotheek

Er zijn wel een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen als u een tweede hypotheek wilt afsluiten. Zoals: een goed inkomen, een overwaarde van uw woning, verbouwingsplannen en een huidige hypotheek. Een tweede hypotheek is niet hetzelfde als een hypotheek voor een tweede woning.

Tweede hypotheek advies

Als u meer informatie wilt hebben over een tweede hypotheek, kunt u contact opnemen met een adviseur voor advies. Wij kunnen u in contact brengen met een adviseur die met u kijkt welke tweede hypotheek het meest voordelig is gezien uw situatie. Een tweede hypotheek kan worden afgesloten bij uw huidige verstrekker, maar u kunt ook een tweede hypotheek afsluiten bij een andere hypotheekverstrekker.

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.