Tweede hypotheek

Een tweede hypotheek is een hypotheek die u bovenop uw bestaande hypotheek afsluit. Vaak wordt een tweede hypotheek afgesloten om een verbouwing te financieren, of gewoon voor wat extra inkomen.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Mogelijkheid tweede hypotheek

Een tweede hypotheek afsluiten is alleen mogelijk als er overwaarde is: uw huis is meer waard dan de openstaande hypotheek. Een tweede hypotheek kan worden afgesloten in twee vormen: een annuïtaire hypotheek of een lineaire hypotheek.

Tweede hypotheek advies

Als u meer informatie wilt hebben over een tweede hypotheek, kunt u contact opnemen met een adviseur voor advies. Wij kunnen u in contact brengen met een adviseur die met u kijkt welke tweede hypotheek het meest voordelig is gezien uw situatie. Een tweede hypotheek kan worden afgesloten bij uw huidige verstrekker, maar u kunt ook een tweede hypotheek afsluiten bij een andere hypotheekverstrekker.

Voorwaarden tweede hypotheek

Er zijn wel een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen als u een tweede hypotheek wilt afsluiten. Zoals: een goed inkomen, een overwaarde van uw woning, verbouwingsplannen en een huidige hypotheek. Een tweede hypotheek is niet hetzelfde als een hypotheek voor een tweede woning.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.