Testamentenregister

Testamentenregister

Testamenten zijn alleen geldig wanneer ze zijn opgemaakt door een notaris. Maar waar wordt bijgehouden wie er wel of niet een testament heeft? Dit gebeurt bij het Centraal Testamentenregister, waar erfgenamen kunnen aanvragen of een overledene een testament heeft opgemaakt. Lees hier meer informatie over het testamentenregister.

Centraal Testamentenregister

Door het Centraal Testamentenregister wordt geregistreerd welke personen op welke datum een testament hebben opgemaakt. Dit wordt gedaan door een (kandidaat) notaris. De inhoud van het testament is bij het register niet bekend, maar wel bij de notaris die het testament heeft opgemaakt. Wanneer u een kopie van de overlijdensakte kan overleggen, wordt voor u nagegaan of de overledene een testament heeft en bij welke notaris u moet zijn voor meer informatie. U kunt dit kosteloos aanvragen bij de desbetreffende notaris. Zowel de erfgenamen als de notaris kunnen het Centraal Testamentenregister raadplegen.

Heeft u nog vragen over het testamentenregister?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.