Buitenlandhypotheek

Een buitenlandhypotheek is een Nederlandse hypotheek waarmee u uw woning in het buitenland kunt financieren. De hypotheek wordt afgesloten op basis van Nederlandse voorwaarden. Het is dus eventueel mogelijk om uw hypotheek bij een Nederlandse aanbieder af te sluiten, alhoewel veel aanbieders dit niet meer doen.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Een buitenlandhypotheek afsluiten

Een buitenlandhypotheek kan worden afgesloten voor nabij gelegen landen, zoals Spanje, Duitsland, Italië, België of Frankrijk. Voor landen die verder weg liggen is het verstandig om daar een hypotheek af te sluiten.

Hypotheek in het buitenland regelen

Wanneer u een kaal stuk grond koopt en er bouwplannen zijn voor een huis, kan het soms zijn dat de uitvoerder al iets heeft geregeld voor de hypotheek. Wanneer dit niet zo is, moet u dit zelf regelen en is het handig om beroep te doen op een notaris. Ook wil een makelaar in het buitenland u soms helpen met het afsluiten van een hypotheek.

Nadelen buitenlandhypotheek

Bij een buitenlandhypotheek moet u rekening houden met andere regels en een andere wetgeving. Bij het afsluiten van een buitenlandhypotheek dient er vaak eigen vermogen ingebracht te worden. Ook gaat een huis kopen in het buitenland vaak gepaard met hoge kosten.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.