Overbruggingshypotheek

Een overbruggingshypotheek wordt vaak gebruikt van het financieren van een nieuw huis terwijl u uw oude huis nog niet heeft verkocht. Met een overbruggingshypotheek kunt u de overwaarde van uw oude huis gebruiken om uw nieuwe woning te financieren. Dit wordt dus in feite "voorgeschoten". Een overbruggingshypotheek is dus een tijdelijke lening die wordt afgesloten naast uw gewone hypotheek. De looptijd van een overbruggingshypotheek is maximaal 2 jaar.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Rente bij een overbruggingshypotheek

De overbruggingshypotheek is een aflossingsvrije hypotheek: u betaalt dus alleen de hypotheekrente. Deze rente is vaak wel hoger dan de rente bij een gewone hypotheek. Dit komt doordat de hypotheekverstrekker een groter risico loopt: het kan langer duren voordat uw oude huis is verkocht, of het oude huis brengt minder op dan verwacht.

Maandlasten overbruggingshypotheek

U heeft bij deze hypotheekvorm dubbele maandlasten: u betaald de overbruggingshypotheek af, maar u heeft ook nog de lasten van uw gewone hypotheek. U betaalt daarnaast dus ook nog rente over de overbruggingshypotheek. Het is aan te raden om van tevoren te kijken of uw financiële situatie dit aankan.

Advies overbruggingshypotheek

Neem contact op met een adviseur voor advies bij het kiezen van een overbruggingshypotheek. Een adviseur kan kijken welke het beste bij u past en of u dit financieel aankan.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.