Spaarbeleggingshypotheek

Bij een spaarbeleggingshypotheek heeft u een keuze: u kunt de premie die u maandelijks inlegt sparen of beleggen. Deze hypotheekvorm is bedacht om de voordelen van de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek te combineren. Deze hypotheek wordt hierom ook wel combinatiehypotheek genoemd, en in sommige gevallen ook hybride hypotheek./p>

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Sparen of beleggen

Bij een spaarbeleggingshypotheek heeft u een keuze: u kunt de premie die u maandelijks inlegt sparen of beleggen. Deze hypotheekvorm is bedacht om de voordelen van de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek te combineren. Deze hypotheek wordt hierom ook wel combinatiehypotheek genoemd, en in sommige gevallen ook hybride hypotheek.

Voordelen spaarbeleggingshypotheek

De spaarbeleggingshypotheek biedt flexibiliteit: u kunt tussentijds wisselen tussen sparen en beleggen. U heeft hiernaast constante maandlasten en u kunt een hoog rendement behalen door te beleggen.

Nadelen spaarbeleggingshypotheek

Er kunnen wel mogelijk extra kosten worden gerekend voor de wissel tussen sparen en beleggen. De hypotheekrente ligt bij deze hypotheekvorm ook iets hoger. Daarnaast heeft u hoge kosten en minder vermogensopbouw in de eerste tien jaar van uw hypotheek.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.