Dalrenteconstructie of dalrente

Er kan een flinke periode tussen de aanvraag van de hypotheekofferte en het daadwerkelijke moment van afsluiten zitten. In de tussentijd kan er al heel wat veranderd zijn aan de rente. Geldverstrekkers hebben verschillende manieren om met die veranderde rente om te gaan. Eén van deze manieren is de dalrenteconstructie, of ook wel dalrente. In het volgende blok leggen wij u uit hoe de dalrenteconstructie te werk gaat. Een offerte met dalrente is de beste mogelijkheid die u zult krijgen. Dalrente wordt ook wel "dagrente" of "offerterente" genoemd.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Wat is de dalrenteconstructie?

Maakt uw geldverstrekker gebruik van de dalrenteconstructie? Dan geldt voor uw hypotheek de laagste rente in de periode tussen acceptatie en overdracht als gegarandeerde rente. De dalrente kan daarmee lager zijn dan de rente op het moment van afronding van de koop (transportdatum). Als de offerterente lager is, dan geldt toch de dalrente en betaalt u minder rente over uw hypotheek.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.