Alternatieve premiebetalingen

Over het algemeen betaalt u voor een kapitaalverzekering premie per maand, per kwartaal of per jaar. Er zijn hiervoor twee alternatieven:

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Hoog – laag constructie

Als u voor deze constructie kiest, betaalt u in het begin een hogere premie. Hierdoor kunt u over dat wat u al hebt opgebouwd meer rendement behalen. Aan het einde van de looptijd betaalt u dan juist minder.

Vereiste bandbreedte

Denk er wel aan dat u bij een KEW rekening moet houden met de vereiste bandbreedte van 1:10. Dat wil zeggen dat de hoogste jaarpremie hooguit 10 keer zoveel mag zijn dan de laagste jaarpremie. Hier moet u vooral bij een spaarhypotheek, waar de premie gekoppeld is aan de rente, goed op letten. U wilt immers niet het risico lopen alsnog over de verkregen rente belasting te moeten betalen.

Premiedepot

U kunt er ook voor kiezen in een keer een bedrag in een depot te storten. Dit kan zowel een beleggingsdepot zijn, als een waarover u gewoon rente ontvangt. Uit dit depot worden dan de premiebetalingen voor de kapitaalverzekering gedaan. Dit is vooral interessant wanneer u meer rente over het depot ontvangt dan dat u moet betalen voor uw hypotheek. De rente die u ontvangt stopt u namelijk weer in uw kapitaalverzekering, waardoor uw premie uiteindelijk lager uitvalt.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.