Seniorenhypotheek

Een seniorenhypotheek is een hypotheek speciaal voor ouderen. Hypotheekaanbieders zijn veel terughoudender bij senioren als het gaat om het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Veel ouderen willen verhuizen naar een kleinere woning waar ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, maar hebben moeite met de financiering.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Wat is een seniorenhypotheek?

Senioren kunnen bij de seniorenhypotheek de overwaarde van hun huis opnemen. Dit geld kunnen ze gebruiken om een nieuwe woning te financieren, maar ook voor meer financiële ruimte. Senioren kunnen bij de seniorenhypotheek het bedrag van de overwaarde in een keer opnemen of periodiek uit laten keren. Bij een seniorenhypotheek is er sprake van een oversluiten: de senioren gaan van hun bestaande hypotheek naar een seniorenhypotheek.

Voordeel seniorenhypotheek

Het voordeel is dat de eigen woning niet verkocht hoeft te worden voor extra kapitaal.

Nadelen seniorenhypotheek

Een van de nadelen is dat er niet meer gefinancieerd wordt dan de executiewaarde van de woning. We raden u daarom aan om een adviseur te benaderen. Een adviseur kan u informeren over de verschillende hypotheekvormen en kijken welke hypotheekvorm het beste bij uw situatie past.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.