Overbruggingskrediet

Stel dat u uw huis verkoopt en uw overwaarde wilt gebruiken voor het kopen van een nieuw huis. De overwaarde krijgt u pas in handen wanneer uw oude huis is verkocht en betaald. Zolang dit niet het geval is, is de overwaarde van uw oude huis nog niet vrijgevallen en kunt u er nog niet over beschikken.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

De oplossing?

Een oplossing is het afsluiten van een overbruggingskrediet. Dit is een extra lening die u aflost zodra uw oude huis verkocht is. Bedenk hierbij wel het volgende:

check Door het overbruggingskrediet heeft u tijdelijk drie leningen: uw oude hypotheek, uw nieuwe hypotheek en uw lening voor de overbrugging. Hierdoor heeft u tijdelijk een hogere financieringslast.
check Schat uw overwaarde niet te hoog in. Zo voorkomt u dat u een te hoog overbruggingskrediet neemt, die u, wanneer de overwaarde tegenvalt, later met moeite kunt terugbetalen.
check Voor een overbruggingskrediet hebt u meestal een positieve en/of negatieve hypotheekverklaring nodig.
Een overbruggingskrediet loopt in het algemeen bij dezelfde geldverstrekker als de nieuwe hypotheek. Slechts enkele geldverstrekkers bieden een los overbruggingskrediet aan.

Een andere optie is om te informeren bij uw huidige geldverstrekker of u geld kunt opnemen uit de lopende hypotheek zonder dat u daar apart voor naar de notaris moet. Dit kan soms wanneer er destijds een hogere hypotheekinschrijving heeft plaatsgevonden. In de praktijk komt deze oplossing niet vaak voor.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.