Borgtochtprovisie bij NHG

Het verkrijgen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is niet kosteloos. Om de garantie te krijgen betaalt u een borgtochtprovisie aan de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). In 2020 is deze provisie 0,7% van het geleende bedrag.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Borgtochtprovisie NHG belastingaftrek

U kunt de borgtochtprovisie aftrekken van de belasting. Verder is het mogelijk om ook deze kosten in het totale hypotheekbedrag mee te nemen. U betaalt deze borgtochtprovisie omdat de NHG formeel een borgstelling is. De NHG staat namelijk borg voor uw lening tegenover de bank. Wanneer er een gedwongen verkoop plaatsvindt, kan er een bedrag aan schuld overblijven. Wanneer dit niet aan u te verwijten is, wordt deze restschuld kwijtgescholden. Het geld van de kwijtgescholden restschulden moet ergens vandaan komen. Dit geld komt uit een reservepot van de NHG, die wordt gevuld met de borgtochtprovisies die mensen betalen aan de NHG.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.