Voorwaarden borgtocht

Het is altijd verstandig om te kijken of u in aanmerking kunt komen voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Deze krijgt u niet zomaar. Er zijn een aantal borgtocht voorwaarden waar u en de woning aan moeten voldoen. Zo moet er in de regel sprake zijn van een eerste hypotheek op de woning en mag de woning niet worden verhuurd. Mocht de woning gedwongen verkocht moeten worden, dan moet de opbrengst gebruikt worden voor de aflossing van de lening.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Betalingsproblemen

Wanneer nu blijkt dat er betalingsproblemen zijn, moet uw geldverstrekker dit aangeven bij het WEW. Worden de betalingsproblemen niet opgelost, dan kan de geldverstrekker verwachten dat het huis verkocht wordt. Dit staat namelijk vaak in de voorwaarden borgtocht. Lukt dit niet, dan wordt overgegaan op een gedwongen verkoop door middel van een veiling. De schuld die overblijft wordt betaald door het WEW.

Wel of geen schuld voorwaarden borgtocht

Afhankelijk van uw situatie kan het WEW alsnog geld van u vragen. Wanneer u niks kon doen aan de betalingsachterstanden, door bijvoorbeeld werkloosheid of arbeidsongeschiktheid, dan wordt de schuld helemaal kwijtgescholden. U kunt later zelfs weer opnieuw NHG aanvragen. In het geval dat u wel iets te verwijten valt, komt de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) helpen.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.