Risicovolle beroepen

Bij het afsluiten van een hypotheek met een overlijdensrisicoverzekering wordt uitgegaan van de gemiddelde levensverwachting. Het kan zijn dat u door uw beroep bepaalde risico’s loopt die zo hoog zijn, dat de geldverstrekker deze apart wil meerekenen in de premie. Bijvoorbeeld omdat u een veel groter risico dan gemiddeld loopt om arbeidsongeschikt te worden. Bij risicovolle beroepen wordt er dus anders omgegaan met een hypotheek.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Verhoogde premie bij risicovolle beroepen

Om u alsnog een hypotheek te kunnen verstrekken rekenen de meeste geldverstrekkers bij risicovolle beroepen een opslag. Het risicodeel van uw premie van uw levensverzekering wordt hierdoor hoger. Behalve deze verhoging zijn er vanuit de geldverstrekker verder over het algemeen geen problemen met betrekking tot de acceptatie.

Risicovolle beroepen

Verschillende geldverstrekkers houden er verschillende lijsten op na met risicovolle beroepen. Deze mag de geldverstrekker namelijk zelf vaststellen.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.