Garantie

Wanneer iemand garant staat aan een geldverstrekker, heeft deze geldverstrekker extra zekerheid. De garantsteller verplicht zich met een overeenkomst om te betalen, wanneer de hoofdschuldenaar dat niet wil of kan. Wordt de garantsteller aangesproken, omdat de hoofdschuldenaar niet aan zijn verplichtingen voldoet, dan moet deze direct betalen. Dit wordt ook wel garantie genoemd.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Verschillen met borgstelling

De garantstelling lijkt erg op de borgstelling. Een belangrijk verschil is dat u bij een borgstelling de borg pas hoeft te betalen, wanneer de hoofdschuldenaar al is aangesproken. Bij een garantstelling hoeft dit niet.

Een ander verschil is dat bij het gebruik maken van een borg, de hoofdschuldenaar automatisch een schuld heeft bij de borg. Bij een garantstelling is dat alleen zo wanneer dat is afgesproken in de garantieovereenkomst. Bij een borg betaald u meestal direct een bedrag of geeft u een onderpand. Bij een garantstelling is dit niet nodig, tenzij u iets anders afgesproken heeft.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.