Mede-onderzetting

Het is mogelijk om een woning van iemand anders mee te nemen in het onderpand voor uw hypotheek. Dit wordt mede-onderzetting genoemd. De constructie lijkt erg op bijpandstelling, behalve dat het hier gaat om een pand van iemand anders in plaats van uzelf. Dit kan dus bijvoorbeeld de oude woning van uw partner zijn. Wanneer de hoofdschuldenaar zijn verplichtingen niet na kan komen, wordt de mede-onderzetter niet direct schuldenaar. Dat wil zeggen dat hij niet de schuld overneemt. Maar het pand geldt wel als onderpand. Mocht er dus een gedwongen verkoop plaatsvinden, dan gaat het pand van de mede-onderzetter mee in de verkoop.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

De generatiehypotheek

Een bekende vorm van mede-onderzetting is de generatiehypotheek. Hierbij wordt de overwaarde van het huis van de ouders ingezet als onderpand in de financiering van het huis van de kinderen. De ouders geven in dit geval dus financiële steun aan hun kinderen bij het kopen van een huis.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.