Startershypotheek

Een startershypotheek is een hypotheek die bedoeld is voor starters op de woningmarkt. Voor veel starters is het lastig om een woning te vinden die direct goed bij ze past, aangezien starters nog geen hoog inkomen hebben. Deze hypotheekvorm wordt speciaal aangeboden door verschillende banken. Starters kunnen bij de startershypotheek kiezen uit een lineaire of een annuïtaire hypotheek.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Startershypotheek uitleg

Bij een startershypotheek is het logisch dat je aan het begin minder hypotheek aflost. Dit komt dus doordat starters minder geld verdienen. Naarmate starters meer gaan verdienen, kunnen ze een grotere hypotheekschuld dragen.

Voorwaarden startershypotheek

De voorwaarden van een startershypotheek verschillen per aanbieder. Voor starters is het verstandig om goed naar de voorwaarden van een hypotheek te kijken. Ook is het goed om naar verschillende hypotheken te kijken. Het kan zijn dat een andere hypotheekvorm beter bij uw situatie past, of dat dit voordeliger voor u uitkomt.

Startershypotheek maandlasten

Bij een startershypotheek zijn namelijk de maandlasten aan het begin lager, maar dit loopt hoger op. U kunt altijd een adviseur inschakelen om advies te vragen over een hypotheek die bij uw situatie past.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.