De woonlastenfaciliteit (WLF) bij Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) biedt u zekerheid voor als u uw huis door geldproblemen moet verkopen. Maar voorkomen is beter dan genezen; dat geldt ook voor de NHG. Daarom biedt zij een extra zekerheid, namelijk de kans om een financiële tegenslag te boven te komen. U mag bij een flinke inkomensdaling een aanvullende lening nemen. Dit wordt de woonlastenfaciliteit (WLF) genoemd. Deze lening geeft u de kans om bij financiële problemen uw zaken op orde te krijgen, voordat u uw huis gedwongen moet verkopen. Lees hieronder meer over de NHG woonlastenfaciliteit.

Let op: door de Coronacrisis is deze regeling tijdelijk aangepast. Meer informatie kunt u vinden via onderstaande links.

Woonlastenfaciliteit (WLF)

Tijdelijke aanpassing: mogelijkheden, voorwaarden en vereisten

Persbericht NHG 22 april 2020

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Wanneer komt u in aanmerking?

U komt voor de WLF in aanmerking wanneer u te maken krijgt met een echtscheiding, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden van uw partner en daardoor niet meer uw woonlasten kunt betalen.

Waaruit bestaat de lening?

Met de WLF krijgt u een aanvullende lening van maximaal twee jaar. U betaalt weliswaar rente over deze lening, maar het kan zeker een gedwongen verkoop voorkomen. Door de tijdelijke financiële steun krijgt u de tijd en mogelijkheid om uw tijdelijke inkomensdaling op te lossen. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) neemt de borg voor de WLF lening op zich. Dat wil zeggen dat de NHG woonlastenfaciliteit zowel geldt voor uw hypotheek als voor uw aanvullende lening.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.