Bedenktijd koopovereenkomst

Wanneer beide partijen de koopovereenkomst hebben getekend, is de koop gesloten. Vroeger was er dan geen weg meer terug: u hebt het huis gekocht. Sinds 1 september 2003 hebt u wel het recht u te bedenken. Deze wettelijke bedenktijd geldt gedurende drie dagen. Tijdens de bedenktijd van de koopovereenkomst mag u de overeenkomst ontbinden. Dit mag kosteloos en zonder opgaaf van reden. De bedenktijd koopovereenkomst geldt alleen voor de koper. Lees hier meer over de bedenktijd koopovereenkomst.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement
Bedenktijd koopovereenkomst van drie dagen

De bedenktijd van de koopovereenkomst gaat in op de dag nadat de koper de getekende overeenkomst heeft ontvangen. Minimaal twee van de drie dagen moeten werkdagen zijn.

Bijvoorbeeld:
check Op donderdag tekenen koper en verkoper de koopovereenkomst.
check Vrijdag om 0:00 uur gaat de bedenktijd in.
check Omdat zaterdag en zondag geen werkdagen zijn, geldt maandag als de tweede werkdag.
check De bedenktijd loopt daarom tot maandagavond 24:00 uur.

Ontvangstbevestiging bij bedenktijd koopovereenkomst

Het is verstandig om, op het moment dat u als koper de ondertekende overeenkomst ontvangt, een ontvangstbevestiging te ondertekenen. Hiermee legt u vast wanneer de bedenktijd precies ingaat. Het is niet verplicht een ontvangstbevestiging te ondertekenen. Toch is het aan te raden dit wel te doen: het voorkomt vervelende discussies achteraf.

Minimale bedenktijd koopovereenkomst

De termijn van drie dagen is het wettelijke minimum. Als u wilt kunt u gezamenlijk een langere bedenktijd afspreken.

 

Zelf berekenen?

Terug naar het overzicht

Icons-Alles-over-hypotheken-verder  Oriëntatie & Koop

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.