Recreatiewoning hypotheek

Een recreatiewoning hypotheek is een hypotheek voor uw vakantiehuisje in Nederland. In Nederland zijn er verschillende banken die een recreatiewoning hypotheek aanbieden. Het is voor de banken wel belangrijk om te kijken of u überhaupt een tweede hypotheek aankunt op financieel gebied.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Voorwaarden recreatiewoning hypotheek

Wanneer u dit financieel gezien aankunt, moet er ook nog gekeken worden naar het vakantiehuis. Deze moet aan de volgende voorwaarden voldoen:
- De woning is gemaakt van steen of beton.
- De woning kan niet verplaatst worden.
- De woning mag niet permanent bewoond worden.
- De woning mag niet verhuurd worden.
- De woning moet voorzien zijn van gas, water en elektriciteit.

Recreatiewoning hypotheek afsluiten

Er zijn nog veel meer voorwaarden. Dit is slechts een greep. Ook hebben sommige banken specifieke voorwaarden. Vaak moet een groot deel van het vakantiehuis met eigen geld betaald worden. U krijgt dus geen volledige financiering. Ook is de minimale hypotheeksom van een vakantiehuis erg hoog.

Vakantiehuis in het buitenland

Voor een vakantiehuis in het buitenland gelden weer hele andere regels. Vaak moet u ook nog een hypotheek in het buitenland afsluiten, wat nadelig kan zijn voor uw financiële situatie.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.