Medische acceptatie bij ziekte

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is een medische acceptatie vaak verplicht. Deze overlijdensrisicoverzekering heeft u nodig voor een levensverzekering, welke u vaak weer nodig heeft voor een hypotheek. Wanneer u geen positieve gezondheidsverklaring kunt afgeven kan dit daarom beperkingen bij uw hypotheek opleveren.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Chronisch ziek

Voor mensen met een chronische ziekte is het afsluiten van een hypotheek daarom vaak vervelend. Mensen met bijvoorbeeld diabetes, HIV, nierziektes of epilepsie lopen namelijk vaak tegen de benodigde medische acceptatie aan. Vaak wordt een aanvraag afgekeurd of krijgen chronisch zieke mensen een verhoogde premie.

Verzekeraars

Geldverstrekkers zijn niet gespecialiseerd in het verstrekken van hypotheken aan chronisch zieke mensen. Verzekeraars zijn dit wel. Zij hebben meer verstand van uw ziekte en kunnen daarom een betere inschatting van het risico maken.

Toch een hypotheek bij een chronische ziekte

Over het algemeen is een gezondheidsverklaring alleen nodig bij het afsluiten van een hypotheek op basis van een levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering. U kunt op zoek gaan naar een verzekeraar waarbij dit niet hoeft. U kunt ook eventueel voor een andere hypotheekvorm kiezen.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.