Verbouwingshypotheek

Een verbouwingshypotheek is geen specifieke hypotheekvorm. Dit is vaak een tweede hypotheek. Ook kan dit een hypotheekverhoging zijn. Een verbouwingshypotheek wordt afgesloten om een verbouwing te financieren. Door een verbouwing gaat de waarde van een huis omhoog. Vaak kost een verbouwing veel geld: niet iedereen heeft de eigen middelen om dit te betalen.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Verbouwingshypotheek financiëren

Er zijn verschillende mogelijkheden om een verbouwing met een hypotheek te financieren:

  • Volumevermeerderende verbouwingen: denk hierbij aan een serre, een dakkapel of een uitbouw.
  • Kwaliteitsverbeterende verbouwingen: een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer, bijvoorbeeld omdat deze erg verouderd zijn.
  • Energiebesparende verbouwingen: zonnepanelen of een warmtepomp.

Voorwaarden verbouwingshypotheek

Om een verbouwingshypotheek af te sluiten is het belangrijk dat er overwaarde in uw huis zit. Uw woning moet meer waard zijn dan de openstaande hypotheek. Er moet een overwaarde zijn, omdat de waardestijging na de verbouwing vaak minder is dan het bedrag dat u uitgeeft aan een nieuwe keuken of badkamer. Mocht u niet in aanmerking komen voor een verbouwingshypotheek, dan kunt u ook een persoonlijke lening afsluiten.

Taxatie bij een verbouwingshypotheek

Laat voordat u met een verbouwing begint een taxateur uw huis taxeren. De taxateur taxeert de marktwaarde van uw huis voor en na de verbouwing. De taxateur heeft hiervoor inzicht nodig in uw verbouwplannen.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.