Bouwkundig ingenieur

Wanneer u behoefte hebt aan inzicht omtrent de bouwkundige staat van u toekomstige woning, dan kunt u een bouwkundig ingenieur inschakelen. Deze kan een aankoopkeuring voor u doen. De bouwkundig ingenieur bekijkt de binnen- en buitenkant van uw huis. Een oud huis door een bouwkundig ingenieur laten nakijken is aan te raden. Maar ook de check op een nieuwer huis door een bouwkundig ingenieur is goed om te doen. Zo voorkomt u namelijk dure reparaties. Lees hier meer over een bouwkundig ingenieur.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement
Aankoopkeuring door bouwkundig ingenieur

Een bouwkundige keuring kan noodzakelijk zijn bij de aanvraag van Nationale Hypotheek Garantie. Maar u kunt het ook gewoon voor uzelf aanvragen. De keuring is niet heel duur: een globale keuring kunt u al vanaf €300 krijgen. Voor de keuring maakt u zelf een afspraak en zorgt u zelf voor toestemming van de verkoper. Ook wordt er van u verwacht dat u bij de keuring aanwezig bent. Zo kunt u direct met de bouwkundige eventuele gebreken bespreken en berekenen hoe duur het zou zijn om deze te verhelpen. Belangrijk is wel om u te realiseren dat de bouwkundige ook geen alziend oog heeft.

Onderhandeling

Mocht uit het rapport blijken dat er veel aan het huis verbouwd moet worden, dan kunt u dat gebruiken bij de onderhandelingen over de koopsom.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.