Hypotheek meenemen bij verhuizing

U kunt uw huidige hypotheek meenemen als u gaat verhuizen. Of dit verstandig is, hangt af van de rente en voorwaarden van uw hypotheek. Als u een hypotheek meeneemt, kunt u dit op twee manieren doen. Of u lost uw oude hypotheek af en sluit een nieuwe hypotheek op uw nieuwe woning, of u kunt uw oude hypotheek meenemen naar uw nieuwe woning.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Hypotheek en verhuizing

Een hypotheek kan ook meegenomen worden naar het nieuwe huis. Meestal wordt een hypotheek meegenomen omdat deze een aantrekkelijke rente heeft. Bij een duurdere woning wordt er een nieuwe hypotheek afgesloten. Deze wordt afgesloten bij uw huidige hypotheekverstrekker.

Nieuwe hypotheek afsluiten

U kunt een nieuwe hypotheek afsluiten als u gaat verhuizen. Dit wordt ook wel een tweede hypotheek genoemd. U kunt het beste een nieuwe hypotheek afsluiten als uw oude hypotheek ongunstige voorwaarden heeft in vergelijking met de nieuwe hypotheek. Bij de verkoop van de woning wordt eerst de huidige hypotheek afgelost. De overwaarde moet gebruikt worden voor een nieuwe woning. Wanneer het niet lukt om de huidige hypotheek af te lossen met de verkoopopbrengst van uw huis, dan spreekt u van een restschuld. Dit heeft invloed op op de vraag of u kunt lenen en hoeveel u dan kunt lenen.

Hypotheek meenemen bij verhuizing verstandig?

Het is verstandig om een hypotheek mee te nemen wanneer:

  • Uw huidige hypotheek goedkoper is dan de nieuwe hypotheek. Denk hierbij aan de hypotheekrente.
  • De voorwaarden bij uw huidige hypotheek beter zijn dan bij de nieuwe hypotheek.
  • Een nieuwe hypotheek goedkoper lijkt, maar achteraf toch duurder uitkomt door de bijkomende kosten. Dit zijn namelijk kosten als advieskosten en de notariskosten voor het opnieuw inschrijven van de hypotheekakte.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.