Bereidstellingsprovisie

Stel dat u al een hypotheekofferte hebt aangevraagd en ontvangen, inclusief rentepercentage. Om wat voor reden dan ook laat de overdracht vervolgens op zich wachten. Een hypotheekofferte heeft een beperkte geldigheidsduur. In de tussentijd kan de rente immers alweer veranderd zijn. Bij een rentestijging is het onvoordelig voor de geldverstrekker om u de hypotheek alsnog te verstrekken. In dat geval kan de geldverstrekker om een bereidstellingsprovisie vragen. Lees hier meer over bereidstellingsprovisie.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Wat is de bereidstellingsprovisie?

Omdat de geldverstrekker zich als het ware ‘bereid stelt’ om u toch het eerder afgesproken rentepercentage te laten betalen, moet u provisie betalen. Dit heet bereidstellingsprovisie. De bereidstellingsprovisie kan bijvoorbeeld maandelijks 0,25% van de hypotheeksom zijn. De bereidstellingsprovisie is onderdeel van de kosten die u maakt om een woning te verkrijgen en is daarom aftrekbaar van de belasting.

De manier waarop uw geldverstrekker met bereidstellingsprovisie omgaat staat beschreven in de voorwaarden. Het is daarom verstandig om deze goed te bestuderen.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.