Extra aflossing en boeterente

Soms hebt u de financiële middelen om een extra stuk van uw hypotheek af te lossen. Uw geldverstrekker loopt, wanneer u een rentevaste periode hebt afgesproken, in dat geval inkomsten aan rente mis. Dezelfde situatie ontstaat wanneer u uw hypotheek oversluit naar een andere geldverstrekker. Daarom kan de geldverstrekker boeterente rekenen. Een boeterente wordt ook wel een oversluitboete genoemd.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Boeterente

De hoogte en berekening van de boeterente verschilt per geldverstrekker. Dit is te lezen in de voorwaarden. Het is daarom verstandig om deze door te nemen en te vergelijken met andere offertes. In de meeste gevallen is er wel sprake van een boetevrije voet van bijvoorbeeld 15% per jaar van de oorspronkelijke hypotheeksom. Boeterente is aftrekbaar van de belasting. De bank kan alleen een boete in rekening brengen als er daadwerkelijk een nadeel voor de bank is. Dit is er als de rente op dat moment lager is dan de rente die u had moeten betalen over uw hypotheek.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.