Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW)

De overheid wil graag bevorderen dat mensen een eigen woning bezitten. Daarom is in 1993 door het Ministerie van VROM en de Vereniging Nederlandse Gemeenten de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) opgericht.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Nationale Hypotheek Garantie

Om mensen te stimuleren introduceerde de stichting in 1995 de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De NHG is een soort borg. Wanneer u deze borg verkrijgt, hebt u veel meer zekerheid. Mocht er iets misgaan met de financiering en u houdt zelfs na een gedwongen verkoop een hypotheekschuld over, dan betaalt onder bepaalde voorwaarden de stichting de rest of een gedeelte daarvan. Aan de andere kant is dit ook een zekerheid voor de geldverstrekker. Zij zijn er zekerder van dat ze hun lening terug zullen krijgen.

Meer zekerheid, lagere hypotheekrente

De stichting mag, indien nodig, het Rijk en de gemeenten altijd vragen om financiële middelen. Daarom kan de stichting altijd uitbetalen. De geldverstrekkers kunnen deze borg daarom vertrouwen en zien deze als een overheidsgarantie. In ruil daarvoor krijgt u als consument een iets lagere hypotheekrente.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.